За Cimstoneостров в кухнята

Съвременните тенденции в жилищния интериор са в посока разширяване на основното помещение в дома, в което семейството прекарва най-много време и това пространство обикновено обединява кухня, дневна и хол. В тази статия ние от „ARcommerce“ ще ви представим ползите от това да имате барплот или остров в кухнята и той да е качествен материал.

Жилищното разпределение

Често жилищното разпределение, при апартаментите предлага едно такова общо и по-голямо помещение и отделно различен брой спални и санитарни възли. При еднофамилните къщи планирането е подобно. Обикновено целият приземен или първи етаж представлява този тип разгърнато и обединено помещение. На втори и евентуално трети етаж са разположени спални, кабинет, санитарни помещения и други.

Особен акцент върху въпросното разгърнато основно помещение в дома, се даде още повече в периода на пандемията. Когато всички ние, за добро или лошо, прекарахме повече време вкъщи с любимите си хора. Отделихме повече време на приготвянето на храната, гледахме повече филми и играхме настолни игри. И ето точно в този момент хората с по-просторни кухни и всекидневни, оцениха това предимство на домовете си, а онези с по-малки дневни пространства предприеха стъпки към търсене на нови жилища, което се вижда напоследък и от бума в сферата на строителството и недвижимите имоти.

Барплот, остров в кухнята

Проучвания показват, че около 70% от купувачите на жилища, биха желали да имат барплот или остров в кухнята. А 50% смятат този интериорен елемент за задължителен. Кухненските барплотове или т. нар. острови, обслужват различни цели. От чисто практична – място за приготвяне на храна, до естетична – създаване на визуален елемент в пространството, както и повишават функционалността и ефективността на помещението.

Добавянето на тези важни елементи в кухнята със сигурност е сериозна инвестиция и точно затова, не е без значение избора на материал, от който те ще бъдат изградени.

Тук на помощ идва голямото разнообразиe, което се предлага от фирма АР Комерс на техническия камък Cimstone. Един остров би заел значително място в кухнята Ви и е важно да отговаря както цветово и стилово на вашия вкус и на останалия интериор на помещението, така и от функционална гледна точка да изпълнява изискванията и динамиката на съвременния живот. А именно – да бъде по-лесен за поддръжка, да не се наранява лесно и да бъде издръжлив във времето. Е, вече можем да бъдем спокойни, тъй като техническият камък Cimstone e красив и вечен и отговаря напълно на всички тези изисквания.

Прочети още:

Приложения на техническия камък Cimstone

Лечебната сила на камъните Чимстоун

Облицовка от технически кварцов камък Çimstone