За Cimstone

Кухнята безспорно е едно от най-често използваните помещения в дома! То е изключително експлоатирано и е подложено на агресивно третиране от домакините. От горещите тенджери, до ножове, хранителни продукти, които оцветяват и други. Кухненските плотове трябва да са както устойчиви и лесни за поддръжка, така и естетични. Ето затова, изборът на правилния плот за нашата кухня, според изискванията на нашия интериор и според интензивността на ползване на плота, е труден. Именно това е причината повечето хора да се питат „Какъв плот за кухня да избера?“. Възможностите са много, със сигурност нашият интериорен дизайнер и фирмата, която сме избрали да проектира и произведе кухнята ни, ще ни посъветва, но никак не е лошо и сами да знаем спецификите на различните материали за кухненски плотове, за да можем да направим по-добре своя информиран избор. Все пак това е нашата кухня, нали?

Какъв плот за кухня да избера? – Опциите, пред които сме изправени

Опциите, пред които сме поставени са: дърво, бетон, стъкло, технически камък, кориан, естествен камък и други. Нека кажем по няколко думи за всеки от тях.

Бетонен плот: грапава повърхност, която е добре да се полира допълнително, за да запълни порите и да направи плота по-лесен за почистване. Материалът е изключително тежък и е подходящ само за много масивни и стабилни подструктури.

Естествен камък-гранит, мрамор и шисти: За разлика от гранита, мраморът и шистите са недотам твърди и са податливи на счупване и абсорбиране на течности и киселини. Трябва много да се внимава при почистването.

Дърво: въпреки естествения и красив вид, дървото, дори и най-твърдото, не е достатъчно устойчиво на висока температура, а също така е податливо на наранявания от ножове, по-тежки съдове и набъбва бързо при проникване на влага.

Кориан: изкуствен камък, въпреки, че е по-твърд от дървото, той не е много устойчив на топлина

Стъкло или пластмаса: материалът е предразположен към драскотини и петната от вода и мазнини се отбелязват лесно. При пластмасата пък поставянето на всякакви топли съдове е непрепоръчително, винаги трябва да има подложка.

какъв плот за кухня да избера

И при толкова много варианти, толкова много условности!

Изборът никак не е лесен! Вече има предложение на пазара, обаче, което съчетава положителните качества на гореизброените материали и изключва техните недостатъци. Това е технически камък Cimstone, създаден на основата на кварца – един от най-твърдите материали в природата, по италианската технология Breton. Той съчетава красотата на естествения камък и здравината на кварца.

Обработен с най-съвременните технологии, той се превръща в елегантни, устойчиви на износване и надраскване, хигиенични плотове за кухни. Те носят в себе си качествата на кварца – блестящ и изключително твърд.

Кварцът има твърдост 7 моос (скала за измерване на твърдостта на минералите). Това го доближава много до най-твърдия минерал в природата – диамантът, който има твърдост 10 моос.

Ето защо композитният камък на кварцова основа Çimstone не се надрасква от метални предмети и показва висока износоустойчивост дори в помещения с интензивна употреба.

Техническият кварцов камък не се поврежда при огъване и удар, не се напуква лесно, нито се чупи по време на рязане и транспортиране. Също така се смята, че кварцът притежава лечебни свойства и стимулира мозъчните функции, премахва отрицателната енергия и привлича положителна.

Пренасяйки енергията на кварца във Вашия дом, Çimstone запазва красотата и здравината си в продължение на дълги години. А на Вас остава да се насладите на удоволствието от приготвянето на вкусна храна за любимите Ви хора, без да мислите за досадните подробности по поддръжка и опазване на красивата Ви кухня!

Прочетете още от блога на АР Комерс:

ПРИЛОЖЕНИЯ НА ТЕХНИЧЕСКИЯ КАМЪК CIMSTONE

ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА КАМЪНИТЕ ЧИМСТОУН

ОБЛИЦОВКА ОТ ТЕХНИЧЕСКИ КВАРЦОВ КАМЪК ÇIMSTONE