Често Задавани Въпроси

Техническият камък на основата на кварц е произведен по италианската технология BRETON. Кварцът е един от най-твърдите минерали в природата, което прави нашите плотове и повърхности за кухни и бани изключително издръжливи, хигиенични и устойчиви на петна, течности и киселини. Произвеждаме го чрез смесване на кварц, смола и различни багрила. Плотовете от технически кварцов камък се предлагат в широка гама цветове и шарки, които придават изключителна елегантност на помещенията, в които се монтират – кухни, бани, хотели, барове, болници и лаборатории. Подходящи са също за облицовка на външни стени, стълбища и предверия.

Кварцът е сред най-твърдите минерали на планетата след диаманта, сапфира и топаза. По скалата за твърдост на Моос, кварцът притежава твърдост 7, а диамантът 10. Тези негови качества правят плотовете и повърхностите от кварцов камък изключително устойчиви на надраскване и издръжливи на износване дори в помещения с интензивен трафик. Нашите плотове не се повреждат при изрязване и транспорт, защото имат висок коефициент на издръжливост при огъване и удар.

Технически (композитен) камък е общо наименование на продукт, създаден по технически път. Той съдържа 93% кварц и 7% смоли, като качествата му надминават тези на естествения камък в много направления. Техническият камък е устойчив на напукване и надраскване, не попива течности, не задържа петна, без разлика в шарките и нюанса на цялата партида.

Създаването на нашите продукти започва с чист природен кварц от сертифицирани кварцови кариери. Използваме различни по големина късове, които комбинираме с полиестерна смола и пигменти. С помощта на виброкомпресия съставките се смесват във вакуумна среда и се изливат във формата на големи правоъгълни късове, наречени слабове или фаши. Материалът е компактен, издръжлив и с неповторим блясък.

Плотовете от технически кварцов камък са абсолютно гладки, което ги прави лесни за почистване и много хигиенични. Издържат на надраскване и нямат нужда от специална поддръжка или периодично нанасяне на лак. Предлагаме ги в различни цветове и текстури. Нашите изделия са изключително елегантни и издръжливи, което ги прави идеални решения за кухненски плотове, плотове за баня, подова настилка, облицоване на външни и интериорни стени, стълбища, работни площи в лаборатории и болници.

Продуктите на АР Комерс  са стилни и елегантни, в разнообразни цветове и с различен финиш. Перфектно решение за съвременните кухни и бани, в които стилът и високото качество са на почит. Благодарение на характеристиките на кварца, нашият композитният камък е издръжлив материал, който не задържа петна и течности.

За разлика от естествените камъни като мрамор и гранит, техническият кварцов камък не е с пореста структура и няма пукнатини. Това го предпазва от проникване на течности и задържане на петна. Почиства се изключително лесно, с мека кърпа и препарат, без нужда от специална поддръжка, лакиране или китосване, както е при мрамора и гранита. Гладката повърхност не позволява и развитието на бактерии. Това я прави идеална за зони, в които чистотата е от голямо значение – кухни, бани, медицински сгради. Плотовете от технически камък на основата на кварц не се повреждат от хранителни продукти като оцет, лимонов сок, зехтин, за разлика от естествените камъни. Можем да произведем толкова технически кварцов камък в желания от вас цвят и текстура, колкото е нужен за вашия интериорен дизайнерски проект. За разлика от естествения камък, ние не сме ограничени от природните ресурси. Вашият плот ще изглежда все така здрав и блестящ, както в първия ден от поставянето му.

Всички световнопризнати производители използват патентованата италианска технология Breton. Основните предимства на нашите продукти са високото качество, широката цветова гама и способността ни да откликнем на най-дръзките дизайнерски виждания на нашите клиенти.

Техническият камък на основата на кварц е направен от 93% чист кварцов камък и 7% смола. Корианът е изкуствен материал от акрилна или полиестерна смола. При него липсва красивият блясък на естествения кварц, надрасква се по-лесно и е по-податлив на напукване. Повърхностите от естествен кварцов камък запазват блясъка си за години напред без допълнителна нужда от лакиране и поддръжка.

Не е лесно да се разбере марката на кухненски или санитарен плот. Ето защо от 2009-та година насам фирмите производители слагат специален код на гърба на всеки свой материал. Благодарение на него можете да проследите произхода на вашата поръчка.

Не, не е изкуствен материал. Съдържа 93% естествен кварцов камък, прочут със своята твърдост, издръжливост и красота.

Поддържането на повърхностите на нашия кварцов камък е изключително лесно. Почистването дори само с влажна кърпа връща блясъка на плота като в първия ден от поставянето му. За основно почистване използвайте малко течен препарат и мека гъба. Не използвайте абразивни продукти.

Почистването на петна от вашия плот става изключително лесно. В повечето случаи е нужна само вода и мека гъба. Можете да използвате и универсален почистващ препарат за кухненски и санитарни помещения. Винаги изплаквайте добре повърхностите от кварцов камък. Не е нужно да купувате специализирани препарати за почистване на камък.

Нашите продукти са издръжливи, но не са неразрушими. Устойчиви са на напуквания и надрасквания, но се повреждат от силни химикали и тежки предмети. Никога не поставяйте гореща тенджера директно върху плота и винаги използвайте дъска за рязане. Така ще запазите блясъка и безупречния вид на повърхностите за много години напред.

Благодарение на своята твърдост от 7 моос, техническия камък на основата на кварц устоява на надраскване. Бихте могли да режете директно върху него, но ако искате да запазите за дълго блясъка и безупречния му гланц, ви съветваме да използвате дъска за рязане.

В сравнение с други повърхности от технически камък, плотовете от техническия камък на основата на кварц са по-толерантни към топли съдове. Все пак, рязка температурна разлика може да повреди повърхността. Не поставяйте съдове директно от печката върху плота, а винаги използвайте подложка. Податливи на високи температури са също ръбовете и долната страна на плота, така че бъдете внимателни при поставянето на вградени фурни и котлони и се уверете, че са правилно инсталирани.

Да. Повърхностите от технически кварцов камък притежават сертификат за безопасност за приготвяне на храна. Този документ потвърждава, че е абсолютно безопасно да приготвяте храна директно върху плота, без риск от салмонела и Е-коли. Покритието от технически кварцов камък може да се използва също за кухни на ресторанти и в производствени помещения от хранителната индустрия.

Да. Никога не използвайте за почистване на вашите плотове от технически кварцов камък препарати, които съдържат абразивни частици, солна киселина или са предназначени за почистване на дърво или грил. Ако случайно на плота ви попадне такова вещество, веднага измийте обилно с вода, за да неутрализирате действието му.

Не. Нашите плотове нямат нужда от нанасяне на допълнителен финиш, защото са идеално гладки и блестящи от самото им създаване, благодарение на качествата на кварца.

Плотовете от кварцов камък не могат да се надраскат, ако режете върху тях. Ако забележите малки метални частици по повърхността, те са от самите прибори, с които приготвяте храната. Почистете внимателно с кремообразен почистващ препарат и кухненска гъба. За предпочитане е да използвате дъска при рязане.

Да, препоръчваме използването на технически кварцов камък не само в кухнята, но и в банята, както и във всяко помещение, в което хигиената е от изключителна важност. Особено във влажни помещения като банята, повърхностите не трябва да са порести, за да не се превръщат в развъдник на бактерии и мухъл. Повърхността на нашите плотове е абсолютно гладка и със сертификат за хигиеничност и са 100% подходящи за облицоване на бани и санитарни помещения.

Можем да произведем стотици квадратни метри технически кварцов камък в определен цвят и финиш. Все пак е важно да имате предвид, че нашите продукти съдържат 93% кварц, който добиваме от кариери на различни места. Нормално е кварцът от различните кариери да е с различен оттенък, също както и останалите естествени камъни. При самото производство кварцовите камъчета могат да се разпределят неравномерно в слаба и това да даде лека разлика в нюанса в зависимост от количеството камъчета. Това се отнася в най-голяма степен за сериите с ефект гранит.

Да, нашите продукти могат да се поставят вертикално и да се използват за гръбче на кухня или около мивката. Също така можете да ги сложите и на пода вместо теракота. Така ще постигнете хармонична визия на кухнята или банята си.

Стриктно се спазват изискванията за опазване на околната среда като разумно използване на природни ресурси, рециклиране на отпадъци, филтриране на отпадъчни води и производство на безвредни за човешкото здраве материали. Фабриките са изградени с грижа за природата и хората. Обработваме водата с автоматизирана система за пречистване и отново я връщаме в производствения процес. Това пести не само вода, но и електроенергия. Парченцата стъкло и огледало, които влагаме, са рециклируем материал. Висококачествените ни плотове и облицовки ще ви служат вярно в продължение на дълги години, което ще допринесе за разумното потребление и отговорно отношение към околната среда.

Това прави нашето производство природосъобразно, а продуктите ни – подходящи за хора, отдадени на каузата за разумно използване на природните ресурси. За повече информация за нашата корпоративна отговорност, използвайте формата ни за контакт.

Свържете се с нас

Обадете ни се предварително на телефон +359 88 895 9843

info@arcommerce.bg

АР Комерс ЕООД

wareho