За CimstoneCimstone

Когато разчитаме на нещо повече от красив външен вид на интериора или екстериора за новия ни проект, идеята за облицовка от технически кварцов камък изцяло покрива представите ни едновременно за високо качество, стил, естетика, природосъобразност и хигиеничност. „Доказал се като едно от най-предпочитаните решения за облицовка на плотове и настилки в жилищни и обществени сгради, Чимстоун (Çimstone) печели доверието със своята здравина, устойчивост и ненадминати антибактериални качества“, съобщиха за Инженер.bg от фирма АР Комерс, оторизиран дистрибутор на Чимстоун за България.

„Чимстоун е композитен камък, създаден по технически път, който съдържа 93% естествен кварц и 7% смоли и пигменти. Той бързо се налага като алтернатива на естествения камък поради многобройните предимства, които предлага“, уточниха още от АР Комерс.

 

Предимствата на облицовка от технически кварцов камък

Материалът притежава: безкомпромисно качество, богата палитра от цветове, текстури и декоративни ефекти. С тези качества намира широко приложение за облицовка на кухненски плотове, подови настилки, плотове за баня, стени, первази, стълбища, фасади и др. Той е подходящ като интериорно или екстериорно решение не само у дома. намира място в публични обекти. Например хотели, вили, къщи за гости, заведения, лаборатории, болници и други здравни организации, в които хигиената е от изключителна важност.

Облицовка от технически кварцов камък

Изборът на плот или настилка от технически кварцов камък във влажни помещения е не просто препоръчителен, но понякога и наложителен. „Поради високата влажност и вероятността да се превърнат в развъдник на бактерии и мухъл, повърхностите в помещението трябва да са абсолютни гладки, без пори и пукнатини“, коментираха от АР Комерс. „Отговаряйки изцяло на тези изисквания, със сертификат за хигиеничност и доказани антибактериални свойства, плотовете Чимстоун са 100% подходящи за облицоване на бани и санитарни помещения и са едни от най-хигиеничните продукти на пазара“, допълниха още от компанията.

„Техническият кварцов камък е най-добрият и природосъобразен избор, който бихте могли да направите. Повърхностите от този материал са не просто красиви и изящни, но и издръжливи, хигиенични и лесни за поддръжка. Чимстоун е устойчив на напукване и надраскване, резистентен на течности и петна и гарантирано запазва безупречния си вид. Дори и след дълги години експлоатация“, заявиха в заключение от АР Комерс.

А как да бъдете по-провокативни и предизвикателни сред обзавеждане от композитен кварцов материал Чимстоун вижте от видеото по-долу!

Източник на снимковия материал: АР Комерс

Прочетете още от блога на АР Комерс:

КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ТЕХНИЧЕСКИ КАМЪК И СИНТЕРОВАНА КЕРАМИКА?

КАКВО ДА ОЧАКВАМЕ ПРИ ТЕНДЕНЦИИТЕ В ИНТЕРИОРНИЯ ДИЗАЙН ПРЕЗ 2023 ГОДИНА?