Дизайн

Възможности за внедряване на техническия камък в интериора на заведения

Техническите камъни предлагат редица приложения в интериорния дизайн поради своята гъвкавост, издръжливост и естетически привлекателен вид. Брандовете технически камък, предлагани от АР Комерс – Cimstone, Belenco и Coante напълно отговарят на гореизброените характеристики. Тези материали обикновено са съставени от естествени каменни агрегати, свързани заедно със смоли или други свързващи агенти. Ето някои често срещани приложения на техническия камък в интериорния дизайн:

Плотове и работни повърхности:

Техническите камъни като кварц и други композитни материали са популярен избор за плотове за кухня и баня. Те са устойчиви на драскотини, петна и топлина, което ги прави издръжливи и не изискват много поддръжка.

Подова настилка:

Техническите камъни могат да се използват за подови настилки, осигурявайки елегантен и съвременен вид. Предлагат се в различни цветове и шарки, а непорестият им характер ги прави устойчиви на повреди от вода и лесни за почистване.

Стенна облицовка:

Вътрешните стени могат да бъдат подобрени с технически камъни, за да се създаде модерен и изискан вид. Тези материали могат да имитират външния вид на естествен камък, като същевременно предлагат допълнителни предимства като еднородност на цвета и текстурата.

Гърбове на кухни и бани:

Техническите камъни често се използват за гръб на кухня и баня. Те осигуряват безпроблемна и лесна за почистване повърхност, като същевременно добавят нотка елегантност към пространството.

Мебели:

Някои интериорни дизайнери включват технически камъни в дизайна на мебелите, създавайки маси, рафтове и други части, които се отличават с уникални шарки и текстури на материала.

Ограждане на камината:

Техническите камъни са подходящи за ограждане на камини, като предлагат топлоустойчиво и визуално привлекателно решение. Предлагат се в различни стилове, което позволява на дизайнерите да избират опции, които допълват цялостния дизайн на пространството.

Стълбища и стъпала:

Техническите камъни могат да се използват за стълбища и стъпала, осигурявайки издръжлива и устойчива на хлъзгане повърхност. Това приложение е често срещано в търговски помещения, жилищни интериори и обществени сгради.

Вани и душ кабини:

В баните техническите камъни често се използват за изграждане на вани и душ кабини. Тяхната непореста повърхност помага за предотвратяване на развитието на мухъл и бактерии.

Плотове и тоалетни повърхности:

Техническите камъни могат да се използват за плотове в трапезарии или тоалетни повърхности в бани. Тези повърхности са устойчиви на разливи, петна и драскотини, което ги прави подходящи за зони с голям трафик.

Персонализирани дизайни:

Интериорните дизайнери могат да използват гъвкавостта на техническите камъни, за да създадат персонализирани дизайни. Независимо дали става въпрос за стена с уникални характеристики, персонално проектирана рецепция или други поръчкови елементи, тези материали предлагат гъвкавост в дизайна.

Прозоречни первази и первази:

Техническите камъни са подходящи за подпрозоречни первази и первази, като осигуряват издръжлива и лесна за поддръжка повърхност, която може да издържи на излагане на слънчева светлина и други фактори на околната среда.

Плотове:

Техническите камъни могат да се използват за плотове в трапезарии или конферентни зали, съчетавайки естетическа привлекателност с практичност.

Къде в интериора?

Нека разгледаме заведенията – ресторантите и барове:

Бар плотове:

Използвайте технически камък за бар плотовете, за да създадете елегантен и модерен външен вид. Осигурява издръжливост и устойчивост на разливи, петна и драскотини.

Барове:

Поставете технически камък в предната част на бара за визуално привлекателен и сплотен дизайн. Това може да създаде стилна фокусна точка за зоната на бара.

Гърбове на барове:

Поставете технически камък като гръб зад бара, за да улесните почистването и да добавите нотка изтънченост към пространството.

Плотове:

Изберете технически камък за плотове в зоната на баровете заради неговата устойчивост на разливи и издръжливост, особено в зони с голям трафик.

Релси и первази за напитки:

Използвайте технически камък за релси за напитки и первази покрай бара, за да осигурите удобна и издръжлива повърхност за посетителите.

Маси за хранене:

Заложете на плотове от технически камък за трапезни маси. Това не само добавя елегантност, но и осигурява лесна поддръжка и издръжливост.

Стойки за хостеси и рецепции:

Внедрете технически камък за стойки за хостеси или рецепции, за да създадете приветлив и визуално привлекателен вход.

Бюфет и зони за сервиране:

Използвайте технически камък за бюфети и зони за сервиране. Неговата издръжливост и устойчивост на петна го правят подходящ за заведения за хранене.

Разделители и прегради:

Инсталирайте технически каменни разделители или прегради, за да създадете отделни секции за хранене или частни зони за хранене. Това може да бъде функционално и естетическо допълнение към оформлението на ресторанта.

Места за сядане в бара:

Използвайте технически камък за плота на бара и местата за сядане, за да осигурите удобна и стилна среда за посетителите.

Тоалетни и повърхности:

Внедрете технически камък за тоалетни и повърхности за хигиенично и визуално привлекателно решение.

Характерни стени:

Създайте характерни стени с технически камък, за да подобрите атмосферата на ресторанта. Това може да бъде особено ефективно в луксозни или тематични заведения.

Места за сядане на открито:

Разширете използването на технически камък до зони за сядане на открито, като плотове на вътрешни дворове, за да поддържате сплотена естетика на дизайна.

Персонализирани инсталации:

Разгледайте персонализирани инсталации като декоративни колони, артистични пана или уникални архитектурни елементи, използващи технически камък, за да добавите нотка креативност към дизайна на ресторанта.

 

Когато влагате технически камък в барове и ресторанти, е важно да вземете предвид цялостната тема на дизайна, необходимото ниво на поддръжка и специфичните нужди на пространството. Професионалният монтаж и редовната поддръжка са от ключово значение, за да се гарантира, че повърхностите от технически камък запазват естетическия си вид и функционалност във времето.

 

Прочетете още от блога на АР Комерс:

Най-добрият плот за кухня – Как и защо да избереш качеството?

Каква е разликата между технически камък и синтерована керамика?