Дизайн

Синтерованата керамика е синтетичен материал, произведен чрез комбиниране на керамични прахове, метални оксиди и различни добавки. След това сместа се подлага на високи температури и налягане, в резултат на което се получава втвърден и плътен материал. Прецизният състав и производственият процес на синтерованата керамика позволяват по-голям контрол върху нейните свойства и характеристики.

Oсновното приложение в интериора е за кухненски плотове, плотове за бани, заведения, но напоследък нерядко синтерованата керамика се използва и за изграждане на други части на интериора, като маси за хранене, облицовки на камини или стени.

Трапезната маса е основна част от мебелите във всеки дом. Той служи като място за събиране на семейството и приятелите за споделяне на храна, разговори и създаване на спомени. Изборът на правилната маса за хранене може да направи голяма разлика във функционалността и естетиката на вашето пространство за хранене.

През последните години трапезните маси от синтерована керамика се превърнаха в популярен избор. Нека разберем защо.

Трапезната маса от синтерован камък е композитен материал, направен от естествени минерали и пигменти, които се компресират и нагряват до високи температури. Този процес създава плътен и издръжлив материал, който е устойчив на драскотини, петна и топлина.

Предлагат се в широка гама от цветове, шарки и покрития. Те имат гладка и полирана повърхност, която е лесна за почистване, а освен това са леки в сравнение с други материали.
Поради тяхната издръжливост, стил и гъвкавост масите за хранене от синтерована керамика са хит сред интериорните дизайнери напоследък.

Издръжливост

Трапезните маси от синтерован камък са трайни материали, които могат да издържат много години. Трапезните маси от синтерован камък обаче са по-издръжливи от керамичните трапезни маси.

Синтерованият камък е устойчив на драскотини, петна и топлина, което го прави идеален избор за заети домакинства с деца или домашни любимци. Керамичните трапезни маси, от друга страна, могат да се начупят или напукат, ако бъдат подложени на тежки удари.

Трапезна маса от синтерована керамика

Топлоустойчивост

Трапезните маси от синтерован камък са силно устойчиви на топлина и могат да издържат на високи температури без напукване или обезцветяване. Керамичните трапезни маси също са устойчиви на топлина, но могат да получат пукнатини с течение на времето, ако бъдат изложени на внезапни температурни промени.

Устойчивост на петна

Както керамичните, така и трапезните маси от синтерован камък са устойчиви на петна материали, които могат да отблъснат разливи и петна. Трапезните маси от синтерован камък обаче имат по-висока устойчивост на петна в сравнение с керамичните трапезни маси.

Трапезна маса от синтерована керамика

Устойчивост на надраскване

Трапезните маси от синтерован камък са силно устойчиви на надраскване и могат да издържат на тежка употреба, без да показват признаци на износване. Керамичните трапезни маси, от друга страна, могат лесно да се надраскат, особено ако са с лъскаво покритие.

Опции за дизайн

Трапезните маси както от керамика, така и от синтерован камък се предлагат в различни дизайни, цветове и покрития. Трапезните маси от синтерован камък предлагат гладка и полирана повърхност, която се предлага в разнообразие от цветове и покрития. Те могат да имитират външния вид на естествен камък или мрамор, добавяйки нотка лукс към вашето пространство за хранене.

Трапезна маса от синтерована керамика

Поддръжка

Трапезните маси от синтерован камък, от друга страна, изискват минимална поддръжка. Могат да се почистват с влажна кърпа и мек препарат и не е необходимо да се запечатват.
Синтерованата керамика е отличен избор за маса за хранене. Това е изключително издръжлив и здрав материал, който може да издържи на драскотини, петна и топлина. Материалът също така е лесен за поддръжка и почистване и е изключително хигиеничен, което го прави идеална повърхност за маса за хранене, където възможността за разливане и петна са често срещани.
AR Commerce е вносител и търговец на Geoslab – наложен бранд синтерована керамика. Повече информация можете да прочетете тук.

Прочетете още от блога на АР Комерс: