За CimstoneКварц

Всеки архитект, дизайнер или просто естет несъмнено би предпочел облицовка от естествен камък за фасадата на сградата, стълбището, плота в кухнята, пода в банята или защо не и върху стената в хола. Вече обаче има много по-добра и надеждна алтернатива. Технически кварцов камък Çimstone (Чимстоун) –  материал с доказано качество, твърдост и несравнима красота. Предлага се на пазара у нас от българското търговско дружество АР Комерс.

Малко за Çimstone – технически кварцов камък

Çimstone е технически (композитен) кварцов камък, разработен по утвърдената италианска технология Breton. Компанията е основана в турския град Измир през 1996 г. Тя е първата и единствената в страната, която стартира производството на технически камък по италианската система. Обясниха за Инженер.bg от АР Комерс.

Композитният материал на основата на кварц бързо успява да се наложи като алтернатива на естествения камък и се превръща в предпочитан избор сред потребителите. Това става благодарение на доказаните качества, богатата палитра от цветове и текстури и възможността да удовлетвори и най-дръзките дизайнерски идеи. „Çimstone съдържа 93% чист кварц и 7% смоли, примесени с различни багрила, като основните му характеристики далеч надминават тези на естествения камък в много направления. Така например, техническият камък е устойчив на напукване и надраскване, не попива течности, не задържа петна и е без разлика в шарките и нюанса на цялата партида“, коментираха специалистите от АР Комерс.

Поради своя елегантен и стилен дизайн в най-разнообразни цветове и шарки, лесни за поддръжка, издръжливи и устойчиви повърхнини, продуктите Çimstone са изключително подходящи за кухненски плотове, плотове за баня, подови настилки, облицоване на външни и интериорни стени, стълбища, антрета, работни площи и други приложения както в жилищни, така и в обществени сгради. Сред приложенията на материала са хотели, барове, ресторанти, обществени кухни, производствени помещения от хранително-вкусовата промишленост, лаборатории, болници и др.

 

Качество на Çimstone

Високо оценен сред световно утвърдените производители на технически кварцов камък. Çimstone притежава сертификат на система за управление на качеството съгласно международния стандарт TS EN ISO 9001:2015 – посочиха от българското дружество. „Съчетавайки красотата на естествения камък, изключителната здравина на кварца и неговите антибактериални свойства, изделията Çimstone предоставят на клиентите изящно и на практика вечно решение от интериора на всяка модерна кухня и баня“, допълниха в заключение те.

технически кварцов камък

Източник на снимковия материал: https://инженер.bg

 

Прочетете още:

КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ТЕХНИЧЕСКИ КАМЪК И СИНТЕРОВАНА КЕРАМИКА?

КАКВО ДА ОЧАКВАМЕ ПРИ ТЕНДЕНЦИИТЕ В ИНТЕРИОРНИЯ ДИЗАЙН ПРЕЗ 2023 ГОДИНА?

КАК ДА ПОДДЪРЖАМЕ ПЛОТА В БАНЯТА КРАСИВ И ЗДРАВ ДЪЛГИ ГОДИНИ?

Искате да разберете повече за наличните ни продукти и цветове? Изпратете запитване тук: