Дизайн

Естествените материали в природата са в основата на качествените интериорни продукти, които заобикалят нашите домове и офиси. Напредъкът на науката и технологиите обаче, дава възможност за подобрение на тези естествени материали и превръщането им в по-практични и издръжливи във времето.

Техническият камък съдържа 93% естествени материали като кварц, гранит и мрамор и само 7% полиестерна смола, която има много добри физико-химични свойства. По този начин техническият кварцов камък, доказано според научни изследвания има много по-добри показатели от естествения камък по отношение на здравина, топлоустойчивост, киселиноустойчивост и антибактериалност.

Безброй много са предимствата на техническия камък спрямо 100% естествените, заради технологията, по която се произвежда. Синтезирането на изходните вещества по лабораторен път води до еднаквост на цветовата гама. Вариантите за цветови комбинации, жилки, нюанси и ефекти, както и тяхното съчетания са многобройни. И не само това, при техническия кварцов плот тези цветове се запазват дълго във времето. Няма износване на цветовете.

Благодарение на плътността и идеално гладката си повърхност, живота на бактерии или микроорганизми върху него е невъзможна. Поддръжката е изключително лесна, нужно е само едно забърсване с влажна кърпа. Не остават петна. Това е изключително важно за кварцовите кухненски плотове, които са едно от най-експлоатираните пространства в дома и върху които се поставят всякакъв вид сурови и обработени продукти, подправки, сосове, напитки и други. За разлика от естествения камък, при който има грапавини и пукнатини, при техническия нищо не се просмуква в камъка и той не се поврежда при съприкосновение със силни киселини оцет, лимон, кафе или вино. Блясъкът остава запазен във времето без нужда от преполиране.

Техническият камък се произвежда на огромни панели, т.нар. слабове и това води до много малко снадки и фуги.

Устойчив е на надраскване, топлина, химикали и петна. Всичко това е доказано в следствие на много експерименти, проведени в лабораторна и естествена среда. Забравете за проблемите по почистване и поддръжка на плота и се наслаждавайте на кулинарията! Безспорно е, че технологичните алтернативи на естествения камък ги превъзхождат по редица показатели. Така, че е съвсем логично  да заложим на този разумен и практичен избор.

Не е за пренебрегване фактът, че плотовете от технически камък са с антибактериална защита и чрез тях получаваме наистина едно високо ниво на хигиена на повърхностите, изключително важно в едно помещение каквото е кухнята.

Това съвсем не означава, че ще пренебрегнем естетичността. Напротив!

Техническият камък премахва ограниченията за цветове и шарки и дава възможност на интериорните дизайнери да развихрят тяхното въображение и креативност до където им стига фантазията. Фаворитите в избор на цвят са бялото и черното. И „неопетненото бяло“ вече е реалност, в която живеем, а възможността за пълно интегриране на цвета на плота, с този на кухненската мивка също е налице.

Нерядко интериорните дизайнери възлагат на кухненския плот ролята на акцент или „бижуто“ на кухнята/всекидневната. Плотът от технически камък е в състояние да изпълни на 100% тази роля, чрез многобройните цветови възможности, като крайният резултат често надминава и най-смелите очаквания.

Предимствата на кухненските плотове от технически камък могат да се обобщят в две основни посоки – практичност и атрактивна визия. Като развитието и в двете посоки в последните години е главоломно, заради напредъка в технологиите, здравината и издръжливостта на камъка е ненадмината, а дизайнерските решения са неограничени.

Приложението на техническия кварцов камък съвсем не се ограничават до плотове за кухня. Той е изключително подходящ и плотове за баня, плотове за лаборатории и здравни организации, рецепции, подови настилки, фасади, облицовки, стълбища, первази, декоративни решения и др. Кой собственик на дом, офис, хотел, заведение или клиника не би искал да е обграден с издръжливи във времето, лесни за почистване и поддръжка и красиви материали.

Брандовете технически кварцов камък, които АР Комерс предлага на българския пазар са: Cimstone, Belenco и Coante. Всички те, освен безспорните технически характеристики, които носят са и толкова красиви, че дори природата понякога им завижда! Внасят комфорт и уют в живота на клиентите и остават в перфектно състояние с години. Възможностите, които се предлагат от трите марки технически камък, внасян от АР Комерс са подходящи както за класически, така и за модернистичен и индустриален стил кухни и ще отговорят на всички дизайнерски решения и нужди.

Фирма АР Комерс разполага с големи складови наличности, което предполага много бързи доставки. А за да видите цялото това разнообразие и да получите професионална консултация и най-добрите цени на пазара, можете да се свържете с нас ТУК.

Прочетете още от блога на АР Комерс:

Най-добрият плот за кухня – Как и защо да избереш качеството?

Каква е разликата между технически камък и синтерована керамика?