За Cimstone

Като наложена с развития си туризъм държава, България разполага с многобройни черноморски, планински, балнеоложки и други курорти, които разполагат със стотици хотели. Големите градове пък са среда за бизнес и конферентни хотели. През изминалата година и в контекста на пандемията от Ковид 19, хотелската индустрия беше сериозно засегната. Имаше хотели, които не оцеляха и такива, които успешно преминаха през кризата.

Фактори за успех на един хотел

Кои са факторите, които подпомагат успеха на един хотел и неговата бизнес устойчивост?

На първо място, безспорно, както при всяка бизнес услуга е грижата за клиента. Само ако той остане доволен, ще се върне като гост на хотела и ще го препоръча на свои познати. На второ място определящ фактор за успеха на един хотел и още повече за преминаването през периоди на кризи е ефективното управление на разходите по поддръжка, тъй като всички знаем, че недвижимите имоти генерират големи разходи.

По отношение на първия критерий за успех, а именно задържането на клиенти, трябва да отбележим, че един от най-важните детайли, който би отблъснал гостите на един хотел, е недобрата хигиена. Особено чувствителна е тази тема в период на световна пандемия. Хигиената трябва да бъде перфектна навсякъде, но две са ключовите места, където пропуските са много видими и дори недопустими. Това са санитарните помещения и местата, където се приготвя храната. И при двете места, основно място в изграждането им заемат плотовете – плота в баните на стаите в хотела и в общите санитарни помещения, плота в дневния бар или сладкарницата към хотела, както и плота в кухнята на ресторанта към хотела.

На пръв поглед дребен детайл, но в същото време – изключително важен!

Избор на подходящ материал

Правилният избор на подходящ материал за изграждането на тези плотове, в кухните и баните на един хотел, може да бъде от решаващо значение за неговия успех!

Лесната поддръжка и издръжливостта във времето. И красивият външен вид са само част от многобройните предимства на добрият материал за изграждане на плотове. Материалът, който отговаря на всички тези изисквания. Както и на много други, е техническият камък Cimstone, внасян и представляван в България от фирма АР Комерс. Cimstone e изграден от естествен материал – кварц. Това прави плотовете от него изключително гладки, издръжливи на влиянието на времето и устойчиви при евентуално разливане на течности. Материалът не е с пореста структура и не попива. Той се почистват бързо и лесно само с кърпа, дори без препарати. Предлаган в широка цветова гама, камъкът Cimstone e подходящ за изграждането на различни стилови интериори в хотела. От модернистичен, до ретро-модернизъм, винтидж, скандинавски, средиземноморен и други.

Какво печелите с техническият камък

Добрата поддръжка на ключовите помещения в дома и в хотела е важна не само за задържането на клиенти, но и за привличането на нови. Лесната и бърза грижа за помещенията, пести разходи на хотелиерите за почистващи препарати и машини. Да не говорим за спестените часове труд на персонала по поддръжката.

Да не говорим, че издръжливостта на техническия камък Cimstone на надрасквания и чупене при интензивната употреба и често не особено внимателното експлоатиране от гостите на един хотел, спестява не малко средства за ремонти и подмяна. В заключение можем да кажем, че плотовете за кухни и санитарни помещения от марката Cimstone, са изключително подходящ избор при обзавеждането на хотела и къщата за гости. Защото те не само ще осигурят комфорт на обитаване, хигиенична среда и естетика за гостите на хотела, но ще спестят и средства за години напред и индиректно ще допринесат за успеха на бизнеса.