ДизайнЗа Cimstone

В процеса на обзавеждане или обновяване на дадено помещение, изборът на цветовете е решаваща стъпка. Днес ще се фокусираме върху цветовия избор в банята, обсъждайки основните правила за вземане на това решение, както и най-често срещаните комбинации.

Основни правила при цветовия избор за банята

Основните правила, които е добре да имате предвид при избор на цветовете за банята са 3. Първото е “Правило на 3-те цвята“, което помага при избирането на точната цветова схема. Това правило твърди, че в банята трябва да има три цвята – 70% светъл цвят, 20% неутрален и 10% контрастен такъв.

Второто правило е “The 70%-30%“, което твърди, че допълването на два нюанса по схемата 70/30 ще осигури перфектния резултат. Препоръчително е 70% да бъде по-светлият цвят, докато 30% по-тъмният, особено при малки бани, които имат нужда от разширяване.

Третото правило е известно като “Правилото на доминиращия нюанс“ и според него, че в банята трябва да бъде интегрирана същата цветова палитра, която преобладава в целия дом.

Най-често срещани цветови комбинации за банята

Дизайнът на банята може да бъде истинско предизвикателство, особено когато става въпрос за избор на цветовете. Днес сме ви подготвили най-популярните цветови комбинации, които се срещат често и винаги ще бъдат на мода.

Синьо, кафяво и бяло

Комбинацията между синьо, кафяво и бяло е много харесвана за обзавеждането на банята, тъй като дава перфектния баланс между съвременно и традиционно. Светлите цветове дават пространство и нежност, докато тъмният добавя дълбочина. Някои хора избират дървени материали, или плочки, имитиращи дърво. Технически камък Cimstone може да допринесе за завършения вид на банята, като един от подходящите цветове за тази цветова гама е Hermes.

Бяло и бежово

Комбинацията между бяло и бежово винаги е била на мода, тъй като успешно прави всяка баня просторна и приветлива, придавайки усещане за чистота. Препоръчително е да използвате един нюанс кремаво бяло, както и един нюанс бежово, а след това може да внесете дълбочина в помещението, избирайки по-тъмни детайли. Плот от технически камък Cimstone в цвят Etna може да бъде перфектния детайл, от който се нуждае светлата баня.

Бяло, черно и мрамор

Една от най-честите комбинации, използвани в баните е именно тази между черно, бяло и мрамор. Това е вечна класика, която пасва повече от идеално на банята, създавайки усещане за лукс и чистота. Препоръчително е да използвате предимно бяло, черното да се използва за създаване на дълбочина, а мраморът – като детайл.

Технически камък Cimstone може да пасне страхотно на баня в тези нюанси като най-подходящите цветове са Olympos и Nephila.

Камък Cimstone се предлага в страхотно разнообразие от цветове, които могат да бъдат перфектно имплементирани в дизайна на банята. Техническият кварцов камък е чудесен избор за плота в банята, както и за красиви детайли, които могат да бъдат поставени на стената. Разгледайте цветовете, в които може да закупите камък Cimstone тук и се свържете с нас за безплатна консултация! Очакваме ви!