Банята е едно от най-интимните помещения в дома ни и именно за това, то трябва да изглежда красиво и чисто. Стилният плот за баня отваря мястото и играе огромна роля в перфектния интериор. Но, не всяка повърхност е подходяща за такова мокро и влажно помещение, а поддръжката е много по-различна от тази на плота в кухнята. Днес ще ви споделим как да поддържате плота в банята здрав и добре изглеждащ дълги години.

Изберете правилния плот за банята

Не всеки материал е подходящ за поставяне в банята, тъй като помещението е влажно. Порестите повърхности лесно се превръщат в развъдник на мухъл и бактерии. Именно за това, правилният материал за плот в банята е гладък. Плотовете направени от камъка на Cimstone  имат напълно гладка повърхност, както и сертификат за хигиеничност. Затова са 100% подходящи за облицоване на бани и санитарни помещения.

Качественият плот, подходящ за банята трябва да има влагоустойчива повърхност, устойчива на корозия. Cimstone е технически камък на основата на кварц, което го прави приложим за употреба във всяка баня.

Подсушавайте редовно плота в банята

Въпреки, че плотът в банята трябва да е водоустойчив, е препоръчително да го подсушавате редовно. Може да правите това с мека суха кърпа, като подсушите водата с кръгови движения. Разбира се, не е задължително да правите това постоянно, а само когато видите вода на самия плот.

Плотовете от камък Cimstone нямат нужда от специално почистване. Използването на мека кърпа е напълно достатъчно да върне блясъка на плота. Ако той е сух, може да използвате леко влажна кърпа.

Използвайте органайзери

Много хора поставят цялата си козметика и други дребни вещи върху плота. Това не би трябвало да е проблем, но ще направи почистването много по-трудно, ще доведе до петна и не на последно място – няма да изглежда особено добре. Използвайки органайзери, вие ще улесните почистването, ще предпазите плота, ще направите банята много по-стилна и едновременно с това, всичко все още ще бъде на една ръка разстояние.

Почиствайте плота редовно

Банята е дом на много бактерии и затова трябва да почиствате плота редовно. Ако сте избрали камък Cimstone за облицовка на плота в интимното помещение, то почистването ще бъде по-лесно от колкото очаквате. Минаването с влажна кърпа ще върне неговия блясък, а при нужда от по-сериозно почистване, използването на мека гъба и малко течен препарат е напълно достатъчно.

Вентилация

Вентилацията е изключително важна за поддръжката на банята, както и на плота в нея. Поради влажността често се образува плесен и мухъл, затова вентилаторът е много добро решение, в случай, че нямате прозорец. Циркулацията на въздуха ще помогне и за избягване на неприятни миризми.

Тайната на това да имате красив и здрав плот в банята е именно правилната поддръжка. Поддръжката, включваща лесно и бързо почистване определено ще удължи живота на повърхностите в санитарното помещение, като ще запази добрия вид дълго време.