За Cimstone

Напоследък наблюдаваме една тенденция за предпочитания към естествените и натурални продукти, съставени от природни материали. Както при хранителните продукти, които консумираме, така и при дрехите, които носим, а дори и към материалите, които съставят сградите, които обитаваме и интериора в тях. Ние все по-често се интересуваме от произхода на продуктите и предпочитаме те да са естествени.

В този контекст, често получаваме въпроси от потенциални или настоящи клиенти дали техническия камък Cimstone e изкуствен материал. Отговорът е категоричен. Не, Cimstone не е изкуствен материал, тъй като 93% от състава му е естествен кварцов камък, прочут със своята твърдост, издръжливост и красота.

Кварцът е един от най-твърдите материали на планетата, след диаманта. Твърдостта му е 7 по скалата на МООС, а на диаманта е 10.

А какво всъщност представлява техническият композитен камък?

Това е продукт, създаден по технически път, но съдържащ предимно природния материал кварц – 93% и само 7% смоли.

Качествата на техническия камък обаче, надминават тези на естествения в много направления. Той е по-устойчив на напукване, не попива течности, не задържа петна, без разлика в нюансите на цялата партида е.

И при всичко казано дотук, можем да заключим, че техническият камък Cimstone комбинира най-добрите свойства на естествения материал – кварц, но в същото време чрез 7% смоли, избягва пукнатините и грапавините на естествения камък. Това го прави по-лесен за ежедневна употреба и поддръжка и по-практичен и удобен за използване както в кухнята на нашия дом, така и в нашия ресторант или хотел.

С техническия камък Cimstone от AР Комерс, получавате най-доброто от двата свята – на естествените и изкуствените материали. За да бъдат уюта и топлината винаги по-близо до вас!

Прочетете още от блога на АР Комерс:

Най-добрият плот за кухня – Как и защо да избереш качеството?

Каква е разликата между технически камък и синтерована керамика?