За Cimstone

Идеалният плот трябва да има естетическа стойност, която да е съвместима с избора ви на интериор и да демонстрира здравина до такава степен, че да не бъде засегнат в продължение на много години от дейностите, които ще се извършват върху него.

Предлагайки здравината и естетичния вид, които са ви необходими, кварцът е един от най-твърдите минерали в природата. Той се доближава значително до твърдостта на диаманта, която е 10 Mohs в скалата на твърдост по Mohs, която се използва за градуиране на твърдостта на минералите. Твърдостта на кварца е 7 Mohs.

Техническият камък Cimstone се произвежда чрез смесване на кварц, смола и различни багрила. Обработен с най-съвременните технологии, кварцът се превръща в елегантни, устойчиви на износване и надраскване, хигиенични плотове за кухни и бани. Те носят в себе си качествата на кварца – блестящ и изключително твърд.

Предимства

Кварцът притежава много повече предимства от традиционните алтернативи като мрамор и гранит, които обикновено се използват за кухненски плотове и плотове. Технически (композитен) камък е общо наименование на продукт, създаден по технически път. Той съдържа 93% кварц и 7% смоли, като качествата му надминават тези на естествения камък в много направления.

Създаването на нашите продукти започва с чист природен кварц от сертифицирани кварцови кариери. Използваме различни по големина късове, които комбинираме с полиестерна смола и пигменти. С помощта на виброкомпресия съставките се смесват във вакуумна среда и се изливат във формата на големи правоъгълни късове, наречени слабове или фаши. Материалът е компактен, издръжлив и с неповторим блясък.

Вземайки силата си от кварца, Cimstone плотовете показват висока устойчивост на износване и надраскване и не се нараняват от метални или подобни материали. Имат висока устойчивост на огъване и удар. Не се напукват лесно, нито се чупят.

Също така се смята, че кварцът притежава лечебни свойства и стимулира мозъчните функции. Премахва отрицателната енергия и привлича положителна. Cimstone обработва кварцовия минерал по най-модерните технологии и ги превръща в повърхности, които имат естетическа добавена стойност към жилищните площи и променят тяхната енергия. Пренасяйки устойчивостта на кварца в ежедневните жилищни пространства, които обитавате, Cimstone запазва първоначалния си вид през следващите години.