За Cimstone

Най-популярното предназначение за употреба на техническия камък Cimstone безспорно е за кухненски плотове. Там той е най-приложим, най-практичен и най-често срещан. Но с това съвсем не се изчерпва предназначението му.

Втората най-често срещана употреба на кварцовия технически камък Cimstone, внасян в България от AР Комерс е банята и санитарните помещения като цяло.

Както в нашия дом, така и във всяка друга сграда, било то с частно или обществено предназначени, която разполага със свои санитарни помещения – от хотели и спа центрове, до ресторанти, сладкарници и кафенета, бензиностанции, летища и гари, до медицински центрове, лаборатории и болници, молове, училища, детски градини и много други.

Технически камък в банята

Защо използването на технически кварцов камък е препоръчително не само в кухнята, но и в банята, както и във всяко друго помещение, в което хигиената е от изключителна важност?

Във влажни помещения като банята, повърхностите не трябва да са порести, за да не се превръщат в развъдник на бактерии и мухъл. Повърхността на плотовете от технически кварцов камък Cimstone, за разлика от мрамора и гранита, е абсолютно гладка и със сертификат за хигиеничност. По тази причина е 100% подходящ за облицоване на бани и санитарни помещения.

Не по-малко важен фактор при избора на материал за облицовка на банята е практичността по отношение на лесната поддръжка. Тя е важна в частния ни дом, в който отглеждаме децата си. Но не по-малко важна е и в обществените санитарни помещения, в които има голям човекопоток. И при които хигиеничните изисквания са също високи, особено в период на световна пандемия, като настоящия.

Поддържането на повърхностите на кварцовия камък Cimstone също е изключително лесно. Дори минаването с влажна кърпа върху плота, връща неговия блясък като в първия ден на поставянето. За основно почистване се използва малко течен препарат с мека гъба. Не се препоръчват абразивни продукти и препарати, които съдържат солна киселина. Лесната и бърза поддръжка неминуемо удължава живота на повърхностите в санитарните помещения, независимо от интезитета на употребата.

Естетическото удоволствие, което доставя кварцовия камък, с неговия стил и разнообразна цветова гама, също не е за подценяване. Хигиеничност, практичност, дълготрайност и красота….Какво чакате още, не направихте ли вече своя избор?