За CimstoneКварцкварцови плотове

Кварцов плот за кухня – най-добрият Ви избор, ако търсите вариант за преустройство на кухнята си!

Кухнята е толкова добра, колкото добър е плотът в нея, тъй като той е основният и най-видим елемент в помещението. Затова би било добре да инвестирате в траен, както и добре изглеждащ материал. Кварцовите кухненски плотове със сигурност са най -добрият вариант, а ние в „AR Commerce“ предлагаме точно такива!

Кварцов плот за кухня – какво трябва да знаем?

Кварцовите плотове не са плътни плочи от кварцов минерал, както подсказва името, а са конструиран каменен продукт. Те са съставени от прахообразни каменни материали и минерали, комбинирани с полимерни смоли за твърдост и свързване. Един от най-новите и най-добрите материали за кухненски плотове! Tези плотове са придобили популярност поради своята издръжливост и красотата наподобяваща естествен камък.

Кварцовите плотове се предлагат в безкрайно разнообразие от цветове и повърхности.

Включването на кварцови кристали и смола дава на кварцовите плотове органична текстура, която може да се конкурира с всеки естествен камък по външен вид. За разлика от естествения камък, техническият кварцов камък  е много по-дълготраен.

Някои кварцови плотове изглеждат точно като мрамор с видими жилки. Белите конструирани кварцови плотове с черни или сивкави „вени“ могат лесно да бъдат сбъркани с естествен мрамор.

Често срещаните цветове за плотове  са бяло, черно, кафяво и сиво. Един прекрасен кафяв кварцов плот изглежда абсолютно зашеметяващ в бяла, завършена ретро кухня.

Кварцовият плот тип студена стомана е елегантен и осигурява красив контраст с дървените ламинатни шкафове при някои модели по-модерни кухни. С тези плотове  няма нужда да се притеснявате за разливане при готвене и оцветяване!

При плотовете от технически камък Cimstone, предлагани в България от фирма АР Комерс има такова разнообразие от цветове, че лесно може да се намери избор и за най-претенциозния вкус. Различните нюанси на черно, кафяво и бяло придават на кварцовия плот органична дълбочина и визуална привлекателност.

И ако все още не сте убедени, ето няколко допълнителни причини, поради които трябва да изберете кварцов кухненски плот:

Кварцови плотове – Издръжливост

Кварцовите плотове са изключително твърди и непорести и следователно устойчиви на петна и надраскване. Те правят практични плотовете за натоварено кухненско пространство, което поставя хигиената на първо място. Кварцовите кухненски плотове Cimstone имат антибактериална повърхност. Те са  лесни за поддръжка, тъй като не изискват годишно поддържане за разлика от естествения камък.

Еднородност

Кварцовите плотове рядко имат несъвършенства. Контролираното производство осигурява еднаквост на плочите.

Кварцов плот за кухня – основни предимства

Кварцовите плотове предлагат множество предимства, които ги превръщат в най-добрия избор както за собствениците на жилища, така и за интериорните дизайнери. На първо място, те са изключително издръжливи, тъй като са съставени от 90-95% натрошен естествен кварц в комбинация със смоли и пигменти, в резултат на което се получава повърхност, която е изключително устойчива на надраскване, петна и пукнатини. Тази издръжливост гарантира, че кварцовите плотове могат да издържат на трудностите на ежедневните кухненски дейности в продължение на много години. Освен това те практически не се нуждаят от поддръжка, като изискват само просто почистване с мека вода и сапун.

Кварцовите плотове се предлагат и в широка гама от цветове и шарки, което позволява на собствениците на жилища да намерят идеалното съчетание за своите естетически предпочитания. Освен това те не са порести, което ги прави изключително хигиенични, тъй като не задържат бактерии или вируси. И накрая, постоянният външен вид на кварцовите повърхности и тяхната устойчивост на избледняване с течение на времето ги правят ценна и дълготрайна инвестиция за всеки проект за ремонт на кухня или баня. В обобщение, издръжливостта, лесната поддръжка, естетическата гъвкавост, хигиената и дълготрайността на кварцовите плотове ги правят отличен избор, който всеки трябва да обмисли при обновяването на жилищните си пространства.

Против | Кварцов плот за кухня

Единственото нещо, което може да се използва срещу кварцови плотове, е, че те не са толкова евтини (в сравнение с други изкуствени опции) и вероятно ще ви струват колкото естествена гранитна плоча. Но пък издръжливостта и практичността им си струват и се изплащат във времето.

Кварцовите кухненски плотове са широко приложими. С тяхната универсалност и практичност би било безсмислено да разглеждаме нещо друго. Те предлагат най-доброто от всички светове – съчетавайки хаотичния вид на естествен камък без неговата непредсказуемост.  Придават луксозно покритие на модулната кухня, което можете да персонализирате според вашата естетическа чувствителност и стил. Какво може да не Ви хареса при тях? Отговорът е – нищо! Кварцови плотове са първенци в класацията на материалите за кухненски плот!