За CimstoneКварц

Кварцовите плотове се превърнаха в популярен избор на собствениците на жилища, които искат висококачествена, привлекателна каменна повърхност за своята кухня или баня. Причината? Кварцът вече е фаворит на плота поради блестящото си покритие, гамата от уникални цветове и дизайн и огромната издръжливост.

Докато външният му вид варира от фини шарки до ярки дизайни, кварцът спечели репутацията си благодарение на изключителната си издръжливост и способността да възпроизвежда външния вид на по-малко издръжливи камъни като мрамор. Ако плотовете ви се нуждаят от освежаване или цялостно обновяване, нищо не допълва пространство като кварца.

Да разберем какво представлява кварцът!

Кварцът е вид конструиран технически камък, съставен от смлени каменни частици, които по-късно са свързани заедно със смола. Докато минералите придават на кварца уникален външен вид и жилка, смолата осигурява кварцовите плотове с тяхното различно оцветяване и шарки. Смолата също така увеличава издръжливостта на кварцовите плотове. Същевременно намалява тяхната порьозност и гарантира, че повърхността ви може да издържи на най-тежките разливи или драскотини.

Кварцът е втвърден бял или безцветен минерал, състоящ се от силициев диоксид, намиращ се широко в магматични, метаморфни и утаени скали. Примесите в кварца от минерали могат да причинят известно оцветяване, както бихте открили в аметиста, цитрина и карингорма. Като плот от твърда повърхност, създаден от човека, кварцовите плотове са проектирани с използване на около 93% кварцова скала и 7% смола. Процесът образува изцяло непореста повърхност, полезна за всяка стая във вашия дом, където бактериите или повърхностното оцветяване са проблем.

Ако търсите плот, проектиран да издържа на ежедневни драскотини, разливи и петна, кварцовите плотове са най-добрият вариант за вашия дом. Няма да се притеснявате за целостта или външния вид на вашите плотове.

Съвети за почистване кварцови плотове

За да почистите и полирате правилно кварцовите плотове, има няколко неща, които трябва да проследите след инсталирането. Когато става въпрос за почистване на плотовете ви, просто използвайте топла сапунена вода или мек почистващ препарат за повърхности. Избягвайте да използвате белина и груби абразиви, тъй като те могат да премахнат покритието на плотовете ви, което прави повърхността им склонна към приютяване на бактерии. Кварцът не се оцветява лесно, но е най -добре да избършете излишната вода или допълнителна течност, за да избегнете потенциални петна по плотовете ви.

Друг важен съвет за кварцовия плот: кварцът не е много топлоустойчив в сравнение с други материали от естествен камък. Ако горещи предмети се поставят върху вашите кварцови плотове, те са податливи на повреди. За да защитите кварцовите си плотове, избягвайте поставянето на горещи тигани, тенджери или други горещи предмети директно върху повърхността.