За Cimstone

Дните около 15ти септември, са времето, в което обикновено акцентираме по-голямо внимание върху децата и учениците. В последните близо 2 години на живот под знака на световна Ковид пандемия, обаче ние, заедно с нашите деца, прекарваме все повече време у дома. Затова не е маловажна средата, която създаваме и доколко тя е съобразена, безопасна и приятелска към нашите деца. Ние от „АР Комерс„, вносител и търговец на кварцовия технически камък Cimstone, подготвихме някои полезни съвети за вас за издържлива и безопасна среда в кухнята.


Ако имате малки деца, разливането на сок и храна на пода и по други места в дома, със сигурност не са Ви чужди. Понякога стените, масите и кухненските плотове се превръщат в платна на Вашите малки художници, понякога независимо от това колко малки на възраст са те.


Ако освен първия учебен ден, планирате и ремонт или подготвяте ново жилище, е добре да се съобразите с някои детайли при различните видове материали за кухненски плотове и да изберете най-подходящия и да елиминирате някой рискове. Това, разбира се не означава, че трябва да направите компромис със стила, който целите. Има достатъчно добри и солидни повърхности, които са едновременно и много стилни и ще издържат на третирането от деца.


Какви въпроси трябва да си зададете при избор на „Подходящ за деца плот“

Безопасен ли е материалът?

Когато говорим за деца, безопасността е от най-голямо значение. Може би няма да предпочетете да поръчате дървени или стъклени плотове с деца, бягащи из къщата. Някои материали са по-крехки, други по-устойчиви. Трябва да сте сигурни, че децата няма да се наранят на някои от острите ъглите на плота, докато тичат наоколо.

Издръжлив ли е материалът?

Децата са деца и винаги ще правят бели. Ще разсипват, ще цапат и ще чупят. Затова трябва да се позаинтересувате кои са най-издръжливите и нечупливи материали.

Кой материал е най-лесен за почистване?

Това, че децата ни вероятно ще създават безпорядък в кухнята, ще се опитват да готвят с нас, ще рисуват и играят с пластилин или глина върху плота, не означава, че ние няма да искаме домът ни да е чист и добре поддържан. Това, разбира се означава ежедневни грижи и почистване. Важно е тогава, почистването да бъде лесно и бързо. И това зависи до голяма степен от материала на плота – да не е с пореста и грапава структура, а с гладка, не задържаща петна, лесна за почистване.

Ще харесвам ли плота и след като детето порасне?

Не е нужно да избирате един вид материал за кухненски плот, докато детето е по-малко и после да го сменяте. Изберете материал, който ще харесвате и ще ви служи дълго напред във времето. Един от най-подходящите материали, отговарящи на всички гореизброени изисквания категорично е кварцовият технически камък Cimstone, внасян в България от фирма AР Комерс.

Кварцът е един от най-твърдите материали в природата, съответно камъкът е изключително устойчив. Но същевременно с това, гладък, лъскав, предлагащ широка гама от цветови разновидности и лесен за почистване и експлоатация.


Ако търсите плот, проектиран да издържа на ежедневни драскотини, разливи и петна, кварцовите плотове са най -добрият вариант за вашия дом. Няма да се притеснявате за целостта или външния вид на вашите плотове.
Оттам нататък ще можете да прегледате любимите си тенденции в дизайна на кухнята и да започнете да създавате кухнята на мечтите си.


Въпреки това, когато става въпрос за избор на ръба на плота, помислете за нещо, което е безопасно и закръглено. Ако децата ви играят, не искате някой случайно да се сблъска с груб ръб на плота. Видовете обработки, които се предлагат при техническия кварцов камък Cimstone са разнообразни и можете да ги разгледате тук. Те със сигурност могат да отговорят на предпочитания от Вас интериорен стил и едновременно с това, да бъдат безопасни.