За Cimstone

Кухненският плот е една от най-експлоатираните повърхности в нашия дом. Върху него, поставяме тежките пазарски торби, които често съдържат бутилки и буркани. Върху плота слагаме тенджери и тави, понякога горещи. На плота приготвяме и голяма част от храната си.

Друго помещение, което използваме много често – по няколко пъти на ден е банята и плота около мивката. Често на него извършваме козметични и разкрасителни процедури, оправяме косата и грима си, използваме уреди като сешоар, маша, както и различни козметични средства като лак за коса, кремове, лакочистител и други.

Какво трябва да знаем, за да запазим плота в кухнята и банята здрав и красив за по-дълго време?

Първото условие е, да изберем качествен материал за плота! И тук най-правилният избор, безспорно е техническият камък Cimstone, предлаган в България от фирма АР Комерс. Защо това е най-разумното решение? Cimstone e технически камък, произведен от кварц (93%) и смоли (7%), по италианската технология Breton! Като един от най-твърдите материали в природата кварцът, дава основание плотовете Cimstone да са изключително издръжливи, хигиенични, естетични и устойчиви.

Означава ли това, че можем да поставяме върху плота каквото ни хрумне и да извършваме всякакъв вид дейности върху него, без особено да се замисляме? Отговорът категорично е НЕ!

Плотовете от технически камък Cimstone са издръжливи, но не са неразрушими. Те са устойчиви на напуквания и надрасквания, но все пак се повреждат от много тежки предмети и много силни химикали.

Никога не поставяйте гореща тенджера директно върху плота! Винаги използвайте дъска за рязане! По този начин ще запазите вида и блясъка на повърхността на плота за много години напред! А и при такъв тип умно ползване, поддържането на плотовете е изключително лесно. Почистването дори само с влажна кърпа възвръща блясъка на плота, във вида от първия ден на поставянето му. Не използвайте обаче абразивни продукти.

По отношение на термоустойчивостта, плотовете Cimstone са много по-толерантни към топли съдове. Все пак рязката температурна разлика, може да повреди повърхността. Затова не е редно да поставяте съдовете директно от печката на плота. Препоръчително е винаги да се слага подложка. Както всеки детайл в дома ни изисква грижа и поддръжка, така трябва да подходим с внимание и при експлоатирането на плотовете в кухнята и банята си. При избора на технически камък Cimstone от АР Комерс обаче, сме изключително улеснени при спазването на малкото и лесни за изпълнение правила. В следствие на тези факти, можем многократно по-дълго да се радваме на плотове с отличен естетичен вид!